This is an old revision of the document!


LAK HEARTS ELLAK

[Insert Link to ellak.org.cy event page]

ΕΛΛΑΚ Κύπρου: Καλωσόρισμα από Δήμο Λακατάμιας
FOSS Cyprus: Welcome by the Lakatamia Municipality
Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, 14:00 | Saturday October 13, 14:00
Υπόγειο του Πολυδύναμου Κέντρου Λακατάμιας - Αιγαίου 48 Ανθούπολη, Λακατάμια
Basement of Polydynamo Lakatamias - Aigaou 48 Anthoupoli, Lakatamia

English Summary: The Lakatamia Municipality welcomes the Open Source and Free Software Community in Cyprus (the ELLAK.org.cy community of volunteers and everyone interested) to the basement of Polydynamo Centre to collaborate on the development of the Phygital Makerspace (an open access workshop for desktop manufacturing equipment such as 3D printing, CNC routing as well as traditional manufacturing tools). Join us!

Ο Δήμος Λακατάμιας καλωσορίζει την Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα Κύπρου (ellak.org.cy) στο υπόγειο του Πολυδύναμου Κέντρου εγκαινιάζοντας την συνεργατική ανάπτυξη του Phygital makerspace. Πρόκειται για εργαστήρι ανοικτής πρόσβασης για τεχνολογίες διανεμημένης κατασκευής, όπως τρισδιάστατοι εκτυπωτές, CNC εργαλειομηχανές, αλλά και παραδοσιακά εργαλεία κατασκευής.

Η Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα Κύπρου (ellak.org.cy) είναι μια κοινότητα εθελοντών που σκοπεύει στην προώθηση του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα και των Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Κύπρο.

Η κοινότητα προσκαλεί όποιον/α ενδιαφέρεται να εμπλακεί περισσότερο να κοπιάσει, να δει τον χώρο και να συζητήσουμε για τη συνεργασία μεταξύ τεχνολόγων, καλλιτεχνών και της τοπικής κοινότητας της Λακατάμιας.

Προηγείται διοργάνωση από το University of Nicosia Research Foundation, μέσα στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος: Λέανδρος Σαββίδης- Δημιουργία και κοινωνικές σχέσεις σε ένα αποξενωμένο κόσμο: τα hackerspaces ως χώροι τεχνο-κοινωνικής πολιτικής μέσα στον καπιταλισμό ρεαλισμό [στα Αγγλικά] Παρουσίαση και Διάλογος: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018, 18.00-21.00 Εργαστήρι: Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018, 11.00-14.00 http://www.unrf.ac.cy/event/workshop-by-leandros-savvides/

Περιγραφή του προγράμματος Το Phygital δραστηριοποιείται εκεί όπου συναντιέται ο φυσικός (physical) και ο ψηφιακός (digital) κόσμος. Ένα νέο μοντέλο προκύπτει από τη σύζευξη της παγκόσμιας ανοικτής γνώσης, ανοικτού κώδικα και σχεδιασμού, με τις δυνατότητες που προσφέρουν οι τεχνολογίες διανεμημένης κατασκευής, όπως τρισδιάστατοι εκτυπωτές, CNC εργαλειομηχανές, αλλά και παραδοσιακά εργαλεία κατασκευής.

Το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από επτά οργανισμούς, φορείς και συλλογικότητες από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αλβανία και συγκεκριμένα από: τον Οργανισμό Ανοικτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, ως συντονιστή του έργου και υπεύθυνου για την ανάπτυξη της ψηφιακής πλατφόρμας, Το P2P Lab, μία ερευνητική κολλεκτίβα με έδρα τα Ιωάννινα που θα συνεργαστεί με τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα στην ευρύτερη περιοχή, το hack66, μία ανοικτή κοινότητα από hackers & makers στη Λευκωσία, που σε συνεργασία με τον Δήμο Λακατάμιας και το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNRF) θα ξεκινήσουν μία ανοικτή διαδικασία συμμετοχικού σχεδιασμού της πόλης μέσα από πρακτικές κοινωνικών τεχνών, και το Open Labs, ένα hackerspace με έδρα τα Τίρανα, το οποίο θα συνεργαστεί με το National Centre of Folklore Activities για να διερευνήσει τρόπους ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω των ανοικτών τεχνολογιών. Το έργο Phygital υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας Ιnterreg V-B “Βαλκανική – Μεσόγειος 2014-2020”, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν. Στοχεύει στην προώθηση των βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών σε σχέση με τις τοπικές κοινωνίες και το φυσικό περιβάλλον, μέσα από την αξιοποίηση της παγκόσμιας διαθέσιμης γνώσης και των ανοικτών τεχνολογιών για την αντιμετώπιση τοπικών προκλήσεων. Ταυτόχρονα, μέσω της δημιουργίας ισχυρών διακρατικών δεσμών συνεργασίας και συνεταιρισμού επιδιώκει την υποστήριξη νέων και υφιστάμενων επιχειρήσεων και εγχειρημάτων προωθώντας τον ανοικτό διαμοιρασμό γνώσης, τεχνολογίας και ιδεών.

Για περισσότερες πληροφορίες http://phygitalproject.eu/ και http://www.interreg-balkanmed.eu.

Print/export